ZADD Martial Arts Centre

ZADD Martial Arts Centre
Gelanggang Beladiri dan Tempur

Thursday, 20 November 2008

Invitation to Z.A.D.D pendekars

Semua pendekar ZADD yang berminat sila contact saya a.s.a.p
Kita kene lawan pasukan Filipina.VENUE: ISIREMBA PAINTBALL, KEMENSAH
DATE: 30th NOVEMBER 2008
TIME: TBA (am)
PRICE: RM 90.00 (300 palettes + lunch)
GAMES: DEFEND AND ATTACK (MALAYSIA Vs PHILIPPINE) PHILIPPHINE dh ada 12 org ..malaysia baru comfirm4 org..dpt lg 8 org cantik gak...lebih lg bagus
PLAYERS: 24 PARTICIPANTS (first come first serve basis) - MALE ONLY !!!
FINAL REGISTRATION: 27th NOVEMBER 2008
INFO: *NO VEST PROVIDE, BRING YOUR OWN JACKET.* *JUNGLE SCENIC, WEAR CAMO IF POSSIBLE.*

Tuesday, 18 November 2008

For Fun

KAPLA SIAPAKAH INI??? CUBA TEKA SIAPA YANG DAPAT?


TIDOR KAAAA???

CHAMPION WAHAAAAHAAAAAAA!!!!
Latihan Senaman Tua Sebelum Pegi Meeting.....So that tak tension sangat!!


MAKLUMAN

Salam...Kelas latihan KHAS setiap hari Sabtu bermula 6/12/2008 digelanggang Setiabakti, no.2201, Jln Permata 10, Tmn Permata, Hulu Kelang untuk 6thn hingga 12thn & 13thn - 17thn bermula jam 9pagi - 11.30pagi.Bayaran Pendaftaran RM35 (sekali sahaja) dan bulanan RM35. Pengangkutan akan disediakan pergi-balik bagi kawasan Hulu Kelang, Keramat, Wangsa Maju, Melawati & yang berdekatan dengannya.Bagi yang jauh mungkin kita boleh perbincangkan. Ini bagi menjaga keselamatan pelatih (anak2). Modul2 yang akan diajar senaman(senaman tua), asas, teknik2 pertahanan diri yg ringkas, mudah & berkesan selain ditambah dgn pengajaran adab & adat bagi melatih anak2 kita menjadi INSAN YANG MULIA...Insyallah. Utk keterangan lanjut, sila hubungi saya, (Hamidi) 019-655 5371/016-2183 154 atau Guru Dahlan 016-3500 410. Boleh sebarkan pada anak2 rakan, saudara atau siapa sahaja yang berminat. Insyallah, sama-sama kita memperkembangkan silat melayu kita..Terima Kasih.
Hamidi
YDP Akademi Setiabakti

Seni tongkat pukulan berganda

Cara menangkis pukulan berganda. Sasaran penyerang adalah leher pihak lawan. Pihak menanti perlu berkelek untuk mengelak pukulan berganda sebelum menangkis tongkat penyerang. Selepas itu, pihak menanti menyerang leher pihak lawan untuk mematikan atau mendatangkan kecederaan yang serius kepada musuh. Kemudian, pihak menanti memukul kaki pihak penyerang untuk menjatuhkan pihak lawan yang sudah cedera tadi dan diakhiri dengan satu pukulan yang padu di kepala untuk mengakhiri hayat si penyerang. Kesemua gerakan tersebut harus dilakukan dengan segerak supaya pihak musuh tidak mempunyai peluang untuk menjerit2 memanggil nama ibunya akibat kesakitan (tuh aku tambah2 je)

Teknik ini tidak terhad pada senjata tongkat sahaja. Ia boleh di aplikasikan dengan menggunakan parang. Ianya mudah, menjimatkan tenaga, serta efektif untuk di gunakan dalam kehidupan seharian.

Berminat dengan teknik ini? Mahu mempelajari teknik2 yang lebih mencabar? Sila hadir ke gelanggang ZADDMAC untuk mendaftarkan diri sebagai ahli.

Pendekar-pendekar ZADDMAC 2008

Dari kiri: Pendekar Faizudin, Pendekar Popo, Pendekar Shafuan, Pendekar Tahir, Guru Azlan, Guru Utama Dahlan Karim, Pendekar Fikhri, Pendekar Azlee, Pendekar Lutfi, Pendekar Daus Gagah, Pendekar Sham (Abdullah Fakir haha)

gamba grading

to all pendekar...

i have uploaded some photos regarding our grading last sunday. there are too many pictures therefore i'm too tired of resizing and uploading the picture. you can drop by my page in silat.tv and download from there.

Congratulations to all pendekar for passing the grading last sunday. Alhamdulillah...

~~Atok Monash~~

Monday, 17 November 2008

Silat Apa Ni?

Pendekar Lutfi tengah menggunakan teknik garu kucing untuk menjinakkan Sabrina..heheh.