ZADD Martial Arts Centre

ZADD Martial Arts Centre
Gelanggang Beladiri dan Tempur

Sunday, 7 September 2008

Some activities in the past












Gambar latihan di pinggir tasik Subang Jaya. Ini adalah salah satu aktiviti latihan yang di adakan selain berlatih di gelanggang latihan.

Latihan luar gelanggang ini akan di teruskan kerana ia adalah satu cara utk expose keunikan dan keindahan seni silat melayu kepada orangramai. Selain daripada itu ia juga dapat membuang negative implication yang di hubungkait dgn silat secara tradisinya seperti silat itu songsanglah...ada jin lah tak mengikut syariat Islam lah kerana silat pada pandangan umum mesti ada unsur mistik kerana itulah ianya di ajarkan hanya pada waktu malam dan sebagainya Oleh sebsb itu,kami Z.A.D.D membuat latihan secara terbuka depan orang ramai dan pada waktu siang..tiada latihan pada malam hari. Jadi dengan demikian public dapat melihat sendiri bahawa tidak semua seni silat ada unsur khurafat. Kami telus dalam ilmu dan keutamaan kami adalah pendekar kami boleh membela diri yang sebenar, bukan hanya sebagai sukan ( sports combat). Dan emphasize kami dalam latihan adalah dengan cara terbuka dan fun enjoyable training.......





video

Video clip beberapa aktiviti Zaddmac.



Kene Skodeng

video

Putra Kayangan kene skodeng dalam hutan..........hehehe...

Camping @ Kemensah Waterfall, Ulu Kelang

Pada 26-27hb Julai 2008 yg lalu, ZADD Martial Arts Center bersama MUSClub telah mengadakan satu perkhemahan / bertapa di Air Terjun Kemensah, Ulu Kelang. Perkhemahan ini adalah salah satu daripada aktiviti tahunan bagi kelab tersebut.

Aktiviti bermula pada pagi 27hb (Sabtu) seawal 9 pg (9.00 pagi oke kta berkumpul dirumah). Pukul 11 pagi baru gerak naik keter Jimin, Syam n Abg Lan trus ke Air Terjun Kemensah.

Sebelum ketibaan Abg Lan dan geng2 nya, ambil gamba dlu la beb. Nanti abis plak bateri. Haih.. sejam tunggu.. ingatkan nk bukak khemah dah kat situ.. takpe2.. last2 dpt makan nasi ayam.


Ececece.. Semangat kerjasama. Apa yg penting kerjasama. Inilah salah satu amalan pendekar2 seni silat setia bakti.

Amir - Sherpa/Penunjuk jalan. Yang lain.. ikut je.

Halangan yg tak boleh dielakkan. PACAT!! Asal ade pacat je... semua berhenti. adoi.. camni bila la nk sampai.

Ni la kita punye pendekar ZADD/ninjasan...etc..ape2 je la nickname dia.. yg orang ramai selalu sebut2 kan tu.

Ecece.. bajet koboi la pulak 2 ketul ni.. takpe2.. baru separuh jalan.. boleh posing lagi tu..

Jalan sesat. Terpaksa patah balik.

First skali sampai kat situ. Jumpa Air terjun ni. Tapi tak jumpa tapak khemah la pulak. So panjat lagi atas.

Finally, jumpa jgk tapak perkhemahan. Jauh gak jalan. Dlm sejam setengah baru sampai. Tp yg hampeh nye kat sini takde air terjun yg best2.. ade yg kecik2 je. Tp takpelah.

Setting khemah. Sebelum tu buka gelanggang dlu la bro.


Bila dah siap pasang khemah.. Daus Tenggiling ngan Abg Lan pergi menunggu kedatangan pendekar2 dari Sunway College... Dkt2 maghrib baru diorg sampai. So, ape lagi.. posing le dulu beb.

Oke.. skrg saat ditunggu2.. ape lagi. bila semua benda dah siap, semua trus terjun mandi. Air terjun dia mmg best gle okey. walaupun hanya air terjun mini. tapi keseronokan tu terpancar pada setiap wajah2 pendekar.
Haih.. dalam air pun ade pacat gak ke.

Air terjun yg sgt kuat bila Syam yg berada di atas tu membuka empangannya. Semua xbley bukak mata.

Unggun api yg hanya idup pada waktu pagi. Tu pun skejap je.

Menu makan pada malam tersebut. Daging burger Ramly. Ada yg tak sanggup makan daging dan hanya makan sosej je... dgn alasan tak nak &^%&! dekat situ.. nak tahan sampai rumah.. haha..

Mak aihhh.. Satu khemah share 6org. Khemah lain 2-3 orang je. Keadaan amat tidak selesa sekali kerana terasa lagi pacat2. Tp dalam ketidak selesaan tersebut. Syukran dengan lenanya tdo dari awal malam sampai lewat pagi.. hahaha..

Muke baru bangun pagi. Semua taknak mandi sebab sejuk gler.. Suhu pada pagi itu amat sejuk sekali oke. Sampai terasa ke tulang.

Ahad, 27hb. 11 pagi. Selesai je semua mandi2.. terus bwat latihan asas seni tongkat. Training kat puncak gunung ini amat best skali. mne taknya.. berbanding dgn kolej, disini lantai nya lebih lembut dan selesa utk kaki.


Daus - Gelak je bila training.

Haktui.. ni aku dah lupa apa benda nama teknik serangan. Tp sempat jgk kne candid.


Gabungan pendekar dari MONASH dan Sunway. Bwat seni tongkat.

Okeh.. Tu je. Sekian terima kaseh. Ape2 hal hntr je komen.

Memory Lane




Jalan ke Jannah


Salam pendekar

Sempena di bulan Ramadhan yang mulia ini..perbanyakkanlah amal ibadat kita. Kalau boleh..sila print gambar kat atas tu sebagai pedoman hidup....